joi, 1 martie 2012

Top 10 cele mai betive popoare

Conform World Health Organisation Romania este locul 8 in topul popoarelor europene ce au "machitul" ca sport national. 
Lucru deloc rau, as putea adauga eu, gandidu-ma la training-ul  si focus grupurile desfasurate cu o temeinica rigurozitate in toate "bibliotecile" din tara asta dupa lasatul noptii, si nu numai. Vine lumea sa "citeasca" cu o sete specifica zonelor caniculare... de cultura, bineinteles :)
Se "lectureaza" cu placere si  precadere Finlandicus  (un scriitor norvegian de origine latina), Ion ni' cu tata (asta e literatura clasica si buna, volum deosebit de apreciat in randurile intelectualilor), diverse "opere" cu sambure de adevar (?!?) cat mai tomnatice cu putinta si nu in ultimul rand multe reviste cu concentratie scazuta (0-7% din volum) cu elemente blonde sau brune, filtrate si nefiltrate.


Dar iata ce zice topul:

Moldova

Czech Republic

Hungary

Russia

Ukraine

Estonia

Andorra

Rumania

Slovenia

Belarus




Ok deci Moldova ia aurul, Cehia argintul si vecinii locul 3. Noi tre' sa tragem tare daca vrem performante... investitii, fonduri, legi speciale, programe in scoli, conditii de instruire, fonduri europene, si de-abia de-abia se vor arata rezultatele.




Insa intrebare intrebatoare: a "sticlit" careva andorra? Nu? E deasupra noastra. Si ce gust va lasa treaba asta? Bai, adica chiar e real?  Pai si irlandezii, nemtii, francezii (ai mai mari bautori de vinuri)? Cum au ratat topul asta? Probabil mililitric, nah, nu stiu...
 
Dar nu mai bine discutam noi la un pahar in oras?

Un comentariu: