sâmbătă, 24 martie 2012

Mitingul suporterilor Universitatii Craiova in Piata Victoriei



Suporterii Universitatii Craiova, echipa cea mai iubita si persecutata din Romania, au decis sa iasa in strada intr-o superba dupa-amiaza primavaratica de martie pentru a striga impotriva mafiei din fruntea fotbalului romanesc si a patronului echipei, ieftin posesor de echipa scumpa oltenilor de pretutindeni si nu numai.
Mitingul a strans laolalta suporteri din toata tara: galeriile echipelor Dinamo,Steaua, Petrolul, Rapid dar si a Politehnicii Timisoara au strigat alaturi de fanii olteni impotriva lui Mircea Sandu, Dumitru Dragomir si Adrian Marin Mititelu.
Scandari normale pentru situatia grava in care a ajuns acum U Craiova, cu tenta spre FRF si LPF, glasuri unite de caine, stelist, polist si oltean (apropos, gruparile galeriilor Dinamo si Steaua au fost aplaudate la venire si au fost integrate rapid intre olteni), glasuri la unison ce protestau la adresa situatiei simbolului din Banie, la adresa abuzurilor jandarmeriei, impotriva interselor mafiote din FRF si LPF. Asta au putut auzi locuitorii din zona, oamenii ce au trecut pasnic prin fata tarcului inconjurat de jandarmerie, asta au putut aproba numerosii soferi care au claxonat sau au scandat din masini alaturi de protestatari, intre doua semafoare.
Totul a durat aproape fix o ora, pana cand jandarmii, mai mult sau mai putin justificat, au decis sa-si dea in petec ca in iarna la Universitate. Sub pretextul ca un adolescent retras consuma o bere, (declaratia purtatorului de cuvant al jandarmeriei a fost ca "suporterii consumau bauturi alcoolice") s-a intervenit cu gaz lacrimogen de undeva din spate, din spatiul verde. In acel moment, in care butelia de gaz s-a auzit fasaind, lumea a tasnit spre singurul loc unde se putea feri, adica spre gardurile imprejmuitoare.
Greseala lor, pentru ca asta astepta jandarmeria... ca uniii sa sara gardul si sa aiba motiv de arestare. Asa au fost ridicati  cei mai multi din cei aproximativ 40 de arestati, printre care baiatul din poza de mai jos, cel cu "japoneza" in mana. Pe cine suparase el?

A fost nevoie de cel putin 10 jandarmi sa aresteze un adolescent de 17 ani si pe tatal lui, ziarist la Jurnalul National si fost purtator de cuvant in relatia cu suporterii la clubul Universitatea Craiova, "Vice" Neagoe.






Urmatorul protest al fanilor Craiovei va fi pe 8 aprilie, la Craiova.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu