luni, 5 martie 2012

Bucuresti 2035

Sau cum Bucurestiul se va uni cu Ploiestiul in 2035.
Da da, ati citit bine. Exista un proiect ca aceste doua orase sa se "intalneasca" in viitor din toate punctele de vedere.
Initiativa este a Primariei Municipiului Bucuresti si a fost adusa in vedere si Premierului de catre edilul Capitalei, chiar saptamana trecuta.

Proiectul "îşi propune conturarea unui model de dezvoltare pentru Bucureşti care să ia în considerare şi aria sa de influenţă. Scopul este stabilirea unor principii de comune de dezvoltare care să conducă la conturarea unei zone armonioase şi competitive cu şanse mari să antreneze atât dezvoltarea de ansamblu cât şi comunităţile locale. 
Conceptul Strategic Bucureşti 2035 este un document care îşi propune formularea unei viziuni a oraşului, o federare şi armonizare a principalilor factori care îi conduc dezvoltarea, fondate pe echilibrul între creşterea economică, conservarea şi punerea în valoare a patrimoniului natural şi cultural, pe respectul faţă de mediul înconjurător şi calitatea vieţii. Termenul lung la care se va referi proiectul, de 25 de ani, este justificat de faptul că Bucureştiul trebuie în primii ani să recupereze o serie de paşi pentru a putea intra ulterior pe un făgaş armonios de dezvoltare" zice-se pe sit-ul mai sus mentionat.

Nu stiu cum va suna voua treaba asta, dar eu ma gandesc la "Boborul" lui Caragiale. Adica daca Ploiestiul n-a rezistat ca Republica, acum vrea sa devina Capitala =))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu