vineri, 2 martie 2012

Scoala Discovery

Imi place sa urmaresc chestii care antreneaza mintea, de la care sa invat in permanenta ceva nou. Daca ar fi dupa mine, numai programele Discovery si National Geographic ar trebui incluse in grila de TV. Bine ca nu e, nu? :)
Discovery a lansat de curand o chestie draguta, numita Scoala Discovery, online si la TV.
Nu e o scoala in sine dar vine excelent in completarea programei scolare a materiilor de real iar rolul ei este, evident, de a largi orizonturile generatiilor obsedate de "mess" si "facebook".
Urmarind din intamplare un episod am constat ca emisiunea e foarte bine facuta si poate fi utila chiar si adultilor. Pentru cei ce au terminat niste studii superioare si nu stiu (inca, dar se intreaba) ce forte propulseaza un avion de 560 de tone la 10 km in sus, le recomand o ora pe la "scoala".
Mdaaa... idee geniala, aplicata tipic romaneste, din pacate. De ce? Pentru orele de difuzare. Zilnic de la 8:00 dimineata (inclusiv sambata si duminica) si in reluare la ora 14:00.
Problema e ca gimnaziul, adica ciclul 8:00-12:00, in Romania, invata la ora aia. Iar cei care intra de dupa-amiaza la ore, dorm dusi inca. In mod sigur pe ei nu ii ajuta reluarile de la ora 14:00 pt ca atunci sunt EI la scoala. Deci aceasta ora de difuzare se adreseaza celor de dimineata, nu? As zice ca NU pentru ca atunci cand vii acasa la ora 12 sau 13, dupa 6-7 ore de studiu si ai mai putin de 14 ani sau p-acolo, la ora aia ori mananci ori dormi, ori te joci la calculator, ori esti afara, ori... dar in nici un caz nu-ti reiei ora de fizica sau chimie la TV, decat daca esti suparat pe tine.
Pai si cand sa le puna atunci? Pai la ora 11:00 de exemplu, pentru aia care incep la pranz studiile, si la ora 16:00 sau 17:00 pt aia de dimineata.
Cand pleci la scoala cu niste chestii proaspat pricepute sau cand te apuci de teme cu siguranta omului care a inteles ce trebuie sa faca, parca si scoala e mai frumoasa, nu?
Asta daca vrea Discovery sa ajute, intr-adevar.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu