sâmbătă, 7 iulie 2012

Premierul copy-paste l-a demis pe dictatorul Basescu

Citesc multe bloguri in aceasta perioda, TV-ul merge de cand ajung acasa pana seara tarziu, cand stirile intra pe repeat. Consum informatie pe post de apa, imi place sa fiu informat si ma irita cand sunt dezinformat. Chestia asta ma ajuta sa inteleg cum va fi maine leul, euro, vremea, autostrada, guvernul, america, intretinerea... nah, stiu la ce sa ma astept cand ies pe usa.
Am opinii ca orice om cu ratiune.
Nu inteleg insa prostia, refuzul unora de a trece prin filtrul ratiunii informatiile ce le parvin. Le iau de-a gata si mor, bai frate, cu ele in brate, indiferent de cate ori le apelezi microcontroler-ul! Refuza transferul de informatie, ca uleiul osmoza cu apa. Pe-asta mor!

Concret:  
Exemplul 1 (acum cateva zile): noi l-am pus, ei vor sa-l dea jos.
Ce sa-i explici duduii cu o postliceala de secretara (ma scuzati, front office) ca daca ea l-a pus, tot ea il da jos la referendum, daca se ajunge acolo, ca democratia asta are niste principii si institutii si ca indiferent de ce o pricepe ea din viata asta, anumite lucruri, in Romania anului 2012, pur si simplu nu au cum sa se intample. Asta e de la radio.  

Exemplul 2 (peste tot, in jurul meu): iar cu comunistii?
Pai si PDL-ul din ce spanac cu peste prajit e facut? Adica persoanele infleunte, in frunte cu Basescu, in ce FSN credeti ca erau la sfarsitul anului de gratie 1990? Luati lista si vedeti daca recunoasteti personaje (foste si actuale) PDL-iste. Nu, Udrea nu e. Cu ea e altfel..

Exemplul 2 poate creea ceva probleme in randul corporatistului tipic de dambovita sau in randul blogger-ului cu dslr, proprietar de masina pana in cinshpe mii, in sensul ca il va pune in incurcatura. Pai si daca si unii si altii sunt comunisti... Pai?
Pai cam toate tarile fost comuniste au acum in componenta alesilor, intr-un fel sau altul, fosti comunisti. Care tari o duc mai bine sau mai rau, depinde de perspectiva. Si treaba asta se intampla pentru simplul motiv ca timpul scurs de la castigarea democratiei, pana acum, a fost prea scurt pentru ca "tinerii" sau "altii" sa-i poata inlocui pe toti fostii privilegiati ai sistemului. E o chestiune de timp si nu e ceva neaparat rau.
Dar in nici un caz nu poate reprezenta treaba asta cu "comunistii" un argument in disputa pdl-psd-pnl. Deci nu vrem comunistii aia inapoi, ca numai aia au fost "comunisti", astia de acum nu sunt chiar asa de comunisti.

Capisco?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu